Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

26.07.2012


ΘΕΜΑ 1ο.
Έγινε ενημέρωση για τη συντονιστική συνάντηση, όπου παραβρεθήκαμε μέλη της συνέλευσης με τις συνελεύσεις Δάφνης, Καλλιθέας, Αγ. Δημητρίου.
Αναπτύχθηκε προβληματισμός ως προς ποια κατεύθυνση θα μπορούσε να δημιουργηθεί μέτωπο των συνελεύσεων από τα Ν. Προάστια, με αγωνιστές των οποίων έχουμε κάνει κοινές κοινητοποιήσεις.
Έτσι, στην επόμενη συνάντηση, όπου θα κληθούν και άλλες συνελεύσεις από τα Νότια προάστια, και θα λάβει χώρα στον δικό μας συνελευσιακό χώρο την Πέμπτη 13.9, καλό θα ήταν οι συνελεύσεις να κατέβουν με απόφαση για κάλεσμα των γειτονιών της εμβέλειάς τους πάνω στον άξονα:
ΑΝΕΡΓΙΑ-ΧΑΡΑΤΣΙΑ-ΦΟΡΟΙ-ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ-ΦΤΩΧΕΙΑ
Αφίσα ενημέρωσης, που θα κολλιέται σε όλες τις γειτονιές ταυτόχρονα, ή
ακόμα και εκδήλωση-συζήτηση με άξονα τον παραπάνω, που κάθε 15μερο θα αλλάζει περιοχή ή
ταυτόχρονες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εφορία-ΔΕΗ-ΙΚΑ-ΟΑΕΔ (Σκέψεις για συντονισμένη δράση).

ΘΕΜΑ 2ο.
Εφόσον κρίθηκε ότι η συνέλευση θα συνεχίζει να λειτουργεί με όσα άτομα κι αν είναι στην Αθήνα, και με αφορμή το προηγούμενο θέμα, αποφασίστηκε να βγεί αφίσα, η οποία θα κολλιέται σε βάθος χρόνου, που να θίγει τα παραπάνω θέματα, αλλά ταυτόχρονα να δίνει πρακτικές λύσεις στους γείτονες που θα την βλέπουν, σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω χαρατσίου της ΔΕΗ, λόγω φόρων, λόγω δανείων, λόγω αδυναμίας να προμηθεύονται φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου