Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

15.12.2011


(1) Προσφυγές για το χαράτσι της ΔΕΗ.

Αποφασίσαμε μια ακόμα συνάντηση την Κυριακή 18/12/2011 στις 12:00 στο δημοτικό καφενείο στο πάρκο Λαγουμιτζή-Χελντράιχ για να συμπληρωθούν προσφυγές από όσους θέλουν να κινηθούν και νομικά ενάντια στο χαράτσι.

Επίσης αποφασίσαμε ότι οι προσφυγές που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα θα κατατεθούν ομαδικά από εμάς στο διοικητικό πρωτοδικείο τη βδομάδα που μας έρχεται.

(2) Ανταλλακτικό παζάρι τη Δευτέρα 26/12/2011.

Συζητήσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για την οργάνωσή του.

(3) Λειτουργία του blog.

Συζητήσαμε σχετικά με το χαρακτήρα, το περιεχόμενο και τη διαχείριση του blog. Αποφασίσαμε ότι ο χαρακτήρας του blog είναι καθαρά ενημερωτικός και ότι θα αναρτούνται μόνο θέματα που αποφασίζονται από τη συνέλευση. Ορίσαμε τέσσερεις διαχειριστές που θα εναλλάσσονται ανά μία βδομάδα.

(4) Σύνδεση της συνέλευσης με τα σχολεία της γειτονιάς.

Συζητήσαμε για το περιεχόμενο της προσπάθειας που αποφασίσαμε σε προηγούμενη συνέλευση να κάνουμε για να απευθυνθούμε στους καθηγητές, δάσκαλους, γονείς και μαθητές των σχολείων της γειτονιάς μας. Αποφασίσαμε ότι πρέπει να τους καλέσουμε να αγωνιστούμε μαζί για να αναδείξουμε και να λύσουμε συγκεκριμένα θέματα, όπως περιπτώσεις υποσιτισμού, ελλείψεις σε υποδομή (βιβλία, θέρμανση) και ό,τι άλλο προκύψει.

Αποφασίσαμε να διορθωθεί προς αυτή την κατεύθυνση το κείμενο-κάλεσμα που προτάθηκε  και να κάνουμε την πρώτη προσπάθεια τη βδομάδα που μας έρχεται.

(5) Σύνδεση της συνέλευσης με τους άνεργους της γειτονιάς.

Ενημερωθήκαμε για την εξόρμηση που κάναμε στον ΟΑΕΔ σύμφωνα με απόφαση της προηγούμενης συνέλευσης.

Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να διαμορφωθεί ένα κείμενο γενικής απεύθυνσης  με λέξεις κλειδιά: χαράτσια, αλληλεγγύη, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, επιβίωση.

(6) Ακρίβεια – αισχροκέρδεια.

Αποφασίσαμε να ψάξουμε να βρούμε τρόπους για να αναδείξουμε το θέμα της ακρίβειας και για να οργανωθούμε οι κάτοικοι της γειτονιάς από τα κάτω ώστε να πιέσουμε τους ιδιοκτήτες των μεγάλων Super Market να κατεβάσουν τις τιμές. Προς το παρόν, αποφασίστηκε να χρησιμοποιήσουμε το blog για να αρχίσουμε να διαδίδουμε την ιδέα να μην αγοράζουμε από μεγάλα Super Market αλλά να προτιμάμε συνεταιριστικά μαγαζιά που φέρνουν προϊόντα κατευθείαν από τους παραγωγούς.

(7) Αλληλεγγύη στους απεργούς της Χαλυβουργίας.

Αποφασίσαμε να αναρτηθεί στο blog ο αριθμός του λογαριασμού της τράπεζας για την ενίσχυση των απεργών, να μαζέψουμε τρόφιμα και αυτή την Κυριακή 18/12/2011 στις 12:00 στο δημοτικό καφενείο στο πάρκο Λαγουμιτζή-Χελντράιχ και να οργανώσουμε μια εκδήλωση (συζήτηση, συναυλία ή προβολή ταινίας) μετά τις γιορτές.

(8) Χαράτσια

Αποφασίσαμε να γίνει και 2η δόση συλλογής προσφυγών, μετά τις γιορτές. Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που έχει καλέσει η επιτροπή «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» την Τρίτη 20/12/2011 στις 7:30π.μ. στο κέντρο διανομής της ΔΕΗ στο Π. Φάληρο (Αμφιθέας και Αγίας Τριάδας).

(9) Στέκι της συνέλευσης.

Έγινε αρκετά μεγάλη συζήτηση για την εύρεση του χώρου που θα λειτουργήσει σαν στέκι της συνέλευσης και στέκι αλληλεγγύης.

 (10) Προτάσεις από άλλες συνελεύσεις.

Αποφασίσαμε να αναρτηθεί στο blog το κάλεσμα των συνελεύσεων των Μολάων και της Κέρκυρας για την εκδήλωση για την άμεση δημοκρατία που θα γίνει στην Αθήνα στις 16, 17, 18/12/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου